خود آموز سی شارپ » کار با پایگاه های داده در سی شارپ (قسمت اول)
طی یک سری خود آموز قصد معرفی و کار با انواع پایگاه های داده در سی شارپ رو دارم که برای شروع نحوه ی کار با پایگاه داده ی مایکروسافت SQL Server و کار با آن رو در سی شارپ شرح خواهم داد.
به مرور مسائل و روش های مختلفی برای این پایگاه داده و پایگاه های داده ی دیگر نظیر Access و MySQL نیز روی سایت قرار خواهد گرفت برای شروع مقدمه ی زیر را مطالعه کنید.
مقدمه
کار با انواع پایگاه های داده در سی شارپ دستخوش تغییرات اساسی نسبت به نسخه های قبلی شده در صورتی که برای اولین بار قصد یادگیری و برنامه نویسی پایگاه داده یا همان بانک اطلاعاتی در سی شارپ و سایر زبان های دات نت را داشته باشید ممکن است سوالات زیادی در ابتدای راه برای شما وجود داشته باشد که در این خود آموز سعی دارم به صورت سریع و کاربردی از ابتدا بصورت عملی نحوه ی کار با پایگاه های داده را در سی شارپ مورد بررسی قرار دهم.
برای خواندن متن کامل به ادامه ی مطلب مراجعه کنید.
در ابتدای راه یکی از ابتدایی و اساسی ترین سوالات هر برنامه نویس تازه کاری ممکن است ماهیت ADO.NET باشد که آیا ADO.NET همانند کامپوننت های دیگر یک رابط گرافیکی دارد و جزء اشیاء Visual است یا برای کار با آن باید تنها به کد نویسی بپردازیم؟
ADO.NET مجموعه ای از کامپوننت های مورد نیاز برای کار بر روی انواع پایگاه های داده است که کلیه ای ابزاری که یک برنامه نویس برای کار بر روی پایگاه داده نیاز دارد را گردهم آورده و روش های مختلفی را برای این کار در اختیار وی قرار میدهد.
برای کار با ADO.NET هم میتوان از روش کار با کامپوننت و ویژوال استفاده کرد هم از روش کد نویسی که به ترتیب برای برنامه نویسان تازه کار و حرفه ای کاربرد دارد که البته ایجاد تغییر و خطایابی در روش کد نویسی راحتتر و کم دردسر تر است.
بخش اول ADO.NET
ADO.NET چیست؟
ADO.NET مجموعه ای از کتابخانه های مایکروسافت، برای دسترسی و کار با داده ها است که به منظور استفاده ی برنامه نویسان .NET عرضه شده. ADO.NET محدود به C# نیست و میتوان از آن در سایر زبان های دات نت نیز استفاده کرد.
برای شروع قصد دارم نحوه ی ساخت یک دفترچه ی تلفن با استفاده از SQL Server و کد نویسی C# را نشان دهیم و در ضمن کار توضیحات لازم را بیان خواهم کرد.
ابتدا نرم افزار Microsoft Visual Studio را اجرا کنید و از منوی File گزینه ی New Project را کلیک کنید... سپس یک نام برای پروژه انتخاب کنید و بر روی دکمه ی Ok کلیک کنید.
سپس فرمی مانند شکل زیر طراحی کنید.
پس از طراحی فرم ، نوبت به طراحی بانک و جداول لازم است برای این منظور در نرم افزار SQL Server یک بانک به نام Phones بسازید سپس درون آن جدولی به نام tblPhone ایجاد کنید و مانند شکل 6 فیلد درون آن تعریف کنید:
حال که طراحی فرم به پایان رسید نوبت به کد نویسی میرسد لازم است در ابتدا توضیحاتی در رابطه با این کار گفته شود:
الگوریتم کلی این برنامه اتصل به بانک و اجرای یک دستور SQL برای درج داده در جدول است.
برای این منظور به یک رشته ی اتصال نیاز داریم که مشخصات بانک و مجوز دسترسی به آن را در خود دارد، این رشته ی اتصال، وظیفه ی تنظیم سایر دستورات را برعهده دارد و برای بانک های مختلف شکل متفاوتی دارد. رشته ی اتصال برای بانک SQL Server به صورت زیر است:
راه های زیادی برای به دست آوردن این رشته وجود دارد اما برای شروع بهتر است آن را حفظ کنید.
همانطور که مشاهده میکنید Data Source به منبع داده یا همان مکانی که بانک در آن وجود دارد اشاره دارد و Initial Catalog نام بانک را مشخص میکند و در نهایت Integrated Security مجوز دسترسی به بانک را تعیین میکند.
شروع کد نویسی در قسمت بعدی منتظر قسمت بعدی باشید